WAN-MEDIA

WAN-MEDIA

Saturday, January 29, 2011

ALIEN VS CAT

                                                          Salam ....
                                         Hari ni saya nak tengok ....
                                      Kucing ke Alien lagi HEBAT!


        
           WHICH IS MORE COOLER


ALIEN                                                     CAT



          VS














                          
                      KUKU YANG TAJAM


YA                                  SERI                              YA


                     
                    
                        GIGI YANG TAJAM


YA                                    SERI                                 YA




                            COMEL TAK




GILER APE ,TAK!    KALAH                  MENANG       COMEL      
                  




                 CARA MENGHANCURKAN
                         HIDUP KAMU






BUNUH ORANG                                                        MUNTAH
TERSAYANG        MENANG                    KALAH    ATAS KARPET






                     
                       BILA KAMU TEMBAK DIA
                             KAMU DAPAT ...




ACID BERSEPAH      MENANG                  KALAH     MASUK PENJARA






                         
                           ORANG KUTIP TAK!




     TIDAK        KALAH                                  MENANG         YA






                            LAWAN PREDATOR




  YA           MENANG                                   KALAH       TIDAK






                                  KELEMAHAN




SIGOURNEY                        SERI                                          ANJING
WEAVER




                                    JADI                    
         BINATANG    PELIHARAAN






TAK MUNGKIN       KALAH                             MENANG                BOLEH






                               WUJUD TAK




       TIDAK         KALAH                           MENANG      WUJUD






                                       PEMENANGNYA









                                           KUCING
                                                 A.K.A  CAT
                                                    









Thursday, January 27, 2011

Sifat yang perlu ada pada seseorang wanita

Salam ...
Kalau beberapa hari lepas saya crita pasal sifat lelaki ...
Sekarang saya nak crita pasal sifat pompuan plak ...
Kalau anda perempuan sila lah baca ...
Kalau anda lelaki apa salahnya ...
Kalau ... kalau ape ah !


1. Sikap nya.... Apa yang ada dalam sikap??? .... Anda sebagai perempuan kena ada sikap2 ini ... Sopan,Social,rendah diri, dan tidak sombong ... First2, depan lelaki anda kena sopan dan merendah diri ... Jangan depan lelaki anda melompat - melompat like a crazy person,jalan lah mcm perempuan sejati ... Next,social ... Anda jgn TER pendiam  kalau laki2 tanya, jawab lah macam biasa, gune ton suara pangkat 1 ( rendah ) , kalau anda tak jawab dia akan rasa anda sombong!





Kan sopan camni



2. Pakaian ... Pakaian hendaklah bersih,sopan,menutup aurat .... Harr, Cerita pasal menutup aurat, Ada sebahagian orang perempuan bila kat sekolah punya lah sopan pakai tudung tapi bila kat tempat Social... Tudung hilang mana ntah ... Tutuplah aurat kamu sebelum aku sepak muka kau, Eh salah ayat ... Tutuplah aurat kamu sebelum ditutupkan oleh kain kafan ... Lepas baca post nih, kena ingat2 lah !




Ni memang nampak sopan
Tapi Aurat tetap Aurat


Pakailah tudung!




3. Gedik ... jangan gedik ... Mungkin ada yang fikir bila anda gedik lelaki akan rasa anda macam manja .... Kat sekolah ada ramai budak2 gedik...
Tetapi bagiku, i am Anti Gedik ...  Aku rasa diorang menggedik sebab nak perhatian kot ...  Aku x salahkan diorang, mungkin memang sifat natural diorang ... Tapi sebaik - baiknya jangan ah gedik 







4. Apa lagi hah ....Owh ,Lelaki suka dengan wanita yang pandai berkomunikasi .Yang pandai bagi respon ...Tapi jangan melebih-lebih dan beriye ... Lelaki akan berasa anda pelik ... Kalau dia tanya benda yang bukan kegemaran anda pon layan jer ...Pastu, boleh berjenaka dan menerima lawak jenaka si lelaki 





5. Lastly untuk post ni ... Menghargai! ...  Wanita yang menghargai lelaki adalah idaman lelaki ... Lelaki suka dihargai,dipuji dengan tulus ikhlas dan dipercayai. Penghargaan daripada wanita akan membuat lelaki berasa bangga ... Tapi jangan ah plak  menghargai atau berterima kasih pada seseorang lelaki tanpa sebab plak ... Kan pelik tu.





 Ok, sekarang anda tahu sifat2 yang perlu ada pada lelaki dan perempuan
Selamat apa2 dan selamat beramal


Tuesday, January 25, 2011

Sifat yang perlu ada pada seseorang lelaki

Salam ...
Kalau kamu lelaki sila lah baca ....
Kalau perempuan pon boleh baca jugak ...
Kalau dua - dua , Get Out and Get Insaf


1. Sifat yang pertama  yang perlu ada adalah pandai berlawak dan pandai serious ... Kalau cikgu tengah mengajar duduklah diam - diam, bila time berjoking ( Bergurau ) , apa lagi, Buat lah lawak ... Tetapi ... Hah , ni ada tapi ... Kalau anda seorang lelaki yang bukan jenis pelawak janganlah melawak secara berlebih - lebihan atau kata orang Overdos .... Sebab apa??? .... Kalau anda x pandai berlawak anda mungkin akan bengang jika berlawak tetapi hanya anda seorang yang ketawa!



Masa Biasa ... Control lah diri, senyap melainkan anda orang berbual ngan kau ... Bila ada lawak, Gelak lah tapi apa??? tapi jgn Overdos


2. Selain itu, lelaki juga hendaklah sentiasa kemas ..... Kemas dari segi apa??? ... First2 dari segi Pakaian , Kalau kat sekolah, baju masuk dalam,tie kasi btol hmmm tu je lah kot .... Secondly Rambut ... Kalau kat skolah, rambut kasi smart lah ... Kalau kau dah abis skolah, rambut panjang tapi pandai gayakan takpe .... Tu namanya stylo ....Lagi satu .... Please jangan jadi skema ... Skema tu ape??? ,,, Skema tu Budak yang TERpembersih,Terterkemas,TERterkontrol action nya ...


Nerd + Skema = not good
Ni baru namanya stylo



3.  Yang ketiga,Three,Telu,Thres,Salasah adalah Seseorang lelaki itu punya apperance di hadapan semua orang .... OK lelaki, mungkin kadang2 kita x perasan ada orang(perempuan) memerhatikan kita .... Contohlah, Kita nk pegi jumpa kawan pastu dia nampak kita mcm Poyo ... Mesti dia x suka kan .... Ada juga yang kita perasan dia pandang kita tapi kita buat2 x perasan, Bila perasan ada orang(perempuan) pandang kita dan kita pegi jumpa kawan dan kita konon2 rapat giler dngan kawan kita ... Mungkin kita nak dia nampak kita macam Social ... Saya pon tak tau benda ni patot ke tak .... Bagi saya mcm ni kena ikut Style orang tu tersendiri... Snang kata, perangai kena baik


4. Hmmm ... ada ke yg ke 4 ... owh ada2 ... Jangan menganjing or loya buruk depan perempuan ... mungkin niat kita nak buat lawak tetapi baginya kita seolah - olah  mempermainkannya ... Tapi kalau loya buruk nya tahap minimum dan boleh diterima orang ... ok ah , aku rasa dia mesti gelak sama kalau loya buruk tahap minimum ... Kalau dia pon kuat loya buruk, 2 kali 5 ngan kau ... kira sesuai ler



5. Lastly and definitely,absolutely,positively not least .... Cool dan Tenang dan Rileks dalam apa jua keadaan melainkan darurat ... Cool macam mane? ... Maksudnya dia bijak mengawal perasaan nya ...  Jangan mengada - ngada,poyo,bajet 2011 dan yang sewaktu dengannya.



                                     Semua character cool dari Japan





Itulah sahaja untuk post kali ni ...
Kalau nak tau sifat yang perlu ada pada pompuan
tunggu 3 - 4 hari lagi







Kalau orang tu x suke sifat2 ni,
Otak dia mesti hilang 1 skru atau
dia bukan orang atau
Citarasa dia laen.

KEI TAKASHIMA












Dengan sifat -sifat ini ... Bak kata Maher Zain
Insya Allah ... Kita disenangi orang.






Sunday, January 23, 2011

Minds Illusion


Anda Bosan ... Lihatlah ilusi ini




Anda rasa semua garisan ini lurus atau bengkok ... Kalau anda rasa garisan ini bengkok maka anda salah ... Semua garisan di atas ini adalah lurus



Rabbit or Duck? 
Dua - dua boleh


Apa yang anda nampak?
Lelaki bermain saksofon atau wajah seorang wanita



Cuba anda bayangkan anda menaiki tangga ini ... Anda akan sentiasa naik ke atas



Gambar 1 : 2 orang lelaki di tepi gunung dan sebuah bot di laut

Gambar 2 : 2 orang lelaki terpelanting bersama bot oleh Geyser di laut



Berapa kaki gajah ini ada?
Hehehe ... Pening!



Nampak tak gambar ni macam ulang - ulang jer
Tak dekat - dekat










Cerita Lawak Pendek



   Hye , Nak baca cerita2 lawak ... ini ada lah sedikit koleksi cerita2 lawak ... Kalau belum pernah baca, harap terhibur ... Kalau dah baca, buat - buat tak pernah baca dan gelak je lah ... Kalau rasa tak lawak , AAK = Ada Aku Kisah










CERITA 1



 P E K E R J A A N




Man: Bapa aku hebat. Dia polis. Semua orang takut ngan dia. 
Ali: Eleh, bapa aku lagi terer. Kalau dia suruh orang tunduk, mesti orang tu tunduk. 
Man: Wow! Bapa kau keja apa? 
Ali: Tukang gunting rambut.



CERITA 2



S U D U 



Doktor: Encik kena ambil 3 sudu ubat ni setiap hari. 
Pesakit: Eh! tak boleh la doktor. 
Doktor: Kenapa? 
Pesakit: Rumah saya ada dua sudu jer. 



CERITA 3





M A Y A T




Cikgu: Hasan,sambungkan 2 ayat ini menjadi satu. 'Ali menaiki basikal ke sekolah. Ali ternampak mayat.' 
Hasan: Ali ternampak mayat menaiki basikal ke sekolah. 







CERITA 4



     S U R A T


Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat.

Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong berwarna merah. "Atok buat apa tu?"

"Atok bagi surat kat kawan atok, cu!" jawap atoknya.

Cucunya bertanya lagi,"Apa bangang sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu?"



CERITA 5


I S T E R I


Pada suatu pagi, bertanya si isteri pada si suami:

Isteri : Abang tengok jiran kita yg baru pindah tu?

Suami : Kenapa?

Isteri : Tiap pagi sebelum pergi kerja, suami dia akan cium
isterinya. Bila pulang kerja, dia akan berikan isterinya sekuntum
bunga mawar. Loving betullah mereka. Kenapa abang tak buat macam tu?

Suami : Nak mampus... Mana abang kenal isteri dia?"


CERITA 6


P A K     P A N D I R



Suatu hari pak pandir melalui satu lorong yang
kecik semasa hendak pulang ke rumahnye. Entah macamana, di tengah
perjalanannye tadi dia terjumpe seketul taik yang masih panas. Tapi
dia masih konpius sama ada betul ke bende yang dia jumpe tu seketul
taik. Oleh kerana kemusykilan yang teramat sangat tu, pak pandir
ambil keputusan untuk mengkaji sampel najis berkenaan.

Pak pandir tengok ngan lebih dekat taik tersebut, lalu dia berkata,
"Bentuk macam taik."

Lepas tu dia pegang pulak taik tu, lalu dia berkata,
"Lembik...macam taik."

Lepas tu dia ambik sikit taik tu lalu dia hidu taik tu, lepas tu dia
berkata,
"Bau macam taik."

Oleh kerana pak pandir ni masih ragu-ragu dengan taik tu lalu dia pun
mengambil keptusan untuk mejilat sedikit taik tersebut. Sebaik sahaja
dia menjilat taik berkenaan dia pun menjerit...


"MEMANG TAIK!! NASIB BAIK AKU TAK TERPIJAK!!!"


CERITA 7



P AK   P A N D I R 2


         Ini ada satu lagi cerita pasal Pak Pandir ... Pada suatu hari, Pak Pandir berasa pening - pening nak pitam . Tanpa melengahkan masa dia terus pergi ke hospital untuk mengetahui keadannya. Setelah membuat pemeriksaan, Doktor dan Pak Pandir berbual . Ikuti perbualan ini.

Pak pandir : Doktor, apa yang terjadi pada saya?

Doktor       : Saya berharap kamu bersabar, kamu telah menghadapi BARAH OTAK !

Pak Pandir :Apa ..Barah Otak. ..HOORAY ! ....

Doktor       : Kenapa kamu suka Pak Pandir?

Pak Pandir : Selama ini orang kat kampung kata saya bodoh,tak ada otak ... sekarang saya tahu yang saya .   . .  ..                 memang ada otak ... Terima Kash Doktor

Doktor       : .........

Wednesday, January 19, 2011

13 Bangunan terpelik di dunia


1. The Crooked House, Poland


2. Wonderworks, Amerika


3. The UFO House, Taiwan


4. Habitat 67, Kanada


5. Dancing Building, Czech Republic


6. The Basket Building,Ohio



7. The Torre Galatea Figueras ,Sepanyol



8. Shoe House, US


9. Nakagin Kapsul Tower, Japan


10. Ripleys Building, Kanada


11. Pickle Barrel, US


12. Air Force Academy, US


13. The Bank Of Asia, A.K.A Robot Building,Thailand








5 Situasi yang mungkin pernah ada lalui

1. Pernahkah anda ingin mengetahui masa masa lalu melihat jam . Selepas itu anda terlupa pukul berapa lalu melihanya semula. Anda sepeti hanya action sahaja



2. Pernahkah ada rakan anda datang kepada anda dan bertanya sesuatu soalan tetapi soalannya tidak habis. Anda mesti rasa macam nak tau apakah soalannya



3. Pernahkah rakan anda berbual dengan anda atau berlawak tetapi anda tidak mendengarnya dan membuat - buat dengar dan ketawa sekiranya dia ketawa



4 . Pernahkah anda mendownload sesuatu di internet seperti game atau maklumat. Dan ia ada menyatakan Terms and Condition dan anda malas untuk membacanya.





5. Pernahkah anda melihat sekumpulan rakan anda berbual dengan rancak dan anda ingin join mereka . Anda curi2 dengar perbualan mereka dan berkata sesuatu seperti " a'ah, Hehe " atau lain2





N.R = Minta maaf kerana lukisan tidak lawa!

Haiwan - Haiwan yang Besar


1. Rekod haiwan terbesar di dunia kini dipegang oleh Paus Biru 
dengan berat 190 ton dan panjang 30 meter



2. Rekod kedua di pegang oleh haiwan darat gajah Afrika,dengan rekod berat 13.5 ton dan panjang 10.6 meter (panjang dari gading sampai ekor)


          3. Reptil terbesar yang pernah dicatat adalah seekor buaya dengan berat 1. 9 tan dan panjang sepanjang 6.3 meter


4. Burung terbesar adalah burung unta dengan berat 156 kilogram dan tinggi 2,7 meter


5. Binatang di kutub utara terbesar adalah Polar Bear dengan berat 500 kg dan panjan 8.5 kaki